Briose cu dovleac
Daca ati facut dovleac la cuptor cu miere si nuci si v-a mai ramas o cantitate de 2-300g, puteti sa o folositi pentru a face briose cu dovleac.
La mine problema a fost nu ca a ramas putina cantitate, ci ca a ramas aproape toata cantitatea neconsumata deoarece, din greseala, am pus prea multa scortisoara deasupra iar preparatul la cuptor a fost prea amar. Asa ca l-am curatat de coaja, am inlaturat cat am putut din praful de scortisoara si am facut doua preparate: o marmelada de dovleac cu mere (reteta va urma) si briose cu dovleac.
Am cautat pe net o reteta care mi s-a parut mai ok si am trecut la treaba. Nu au crescut ele briosele prea mult, dar au fost gustoase. O sa incerc, data viitoare, o alta compozitie.
Cum se prepara briose cu dovleac
Dovleacul copt l-am pasat cu blenderul pana am obtinut un piure.
Am combinat faina cu praf de copt, sare si o lingurita de scortisoara (ar fi trebuit sa pun si praf de ghimbir dar nu am gasit prin camara). Am mixat ouale cu zahar pana am obtinut o crema iar apoi am adaugat ulei, lapte de migdale (cred ca ar fi fost mai bun cu iaurt) si piureul de dovleac.
Am amestecat apoi ingredientele lichide cu cele uscate, cu o spatula, pana cand s-au omogenizat, fara sa ramana cocoloase de faina.
Din cantitatea folosita mi-au iesit 18 briose, dar daca aveti forme de briose mai mari sigur vor iesi doar 12. Am uns formele de briose cu unt, am pus impartit in mod egal compozitia in fiecare tava si apoi am dat la cuptor la 190 grade timp de 25-30 de minute.
Le-am scos din cuptor, le-am lasat putin sa se raceasca si apoi am scos briosele pe un platou.
Sa trecem la treaba si sa vedem ce ustensile ne trebuie, cantitatile de ingrediente si care sunt pasii detaliati pentru prepararea unor delicioase briose cu dovleac.
Briose cu dovleac
Echipament
- 1 Mixer
- 2 boluri
- 2 tavi de cate 6 briose sau forme
- 1 cutit
- 1 vas de masurat cantitati
- 1 Cantar de bucatarie
Ingrediente
- 300 g faina
- 1 plic praf de copt
- 100 g zahar
- 300 g piure de dovleac
- 100 ml ulei
- 60 ml lapte sau iaurt
- 1 lingurita scortisoara
- 2 oua
- sare
Instructiuni
- Intr-un bol combinati faina cu sarea, praful de copt si scortisoara.
- Spargeti ouale in celalalt bol si amestecati-le cu un mixer pana se dubleaza volumul.
- Adaugati zaharul si amestecati pana se topeste.
- Adaugati uleiul si laptele si amestecati.
- Folosind o spatula amdaugati piureul de dovleac la mixul lichid si omogenizati.
- Puneti apoi incet mixul de faina peste crema si amestecati incet, cu spatula, pana nu mai raman cocoloase.
- Incingeti cuptorul la 190 grade
- Ungeti tavile de briose cu unt.
- Cu o lingura puneti compozitie in fiecare forma de briose, impartind in mod egal.
- Dati la cuptor timp de 25 de minute pana cand se coc frumos.
- Serviti la cafea, ceai, suc sau un pahar de vin fiert.
Va doresc spor la gatit si sa aveti pofta buna!
Pentru alte retete de deserturi vizitati sectiunea de aici.
Vizitati canalul meu de youtube pentru retete video.