Briose cu ciocolata

331

Muffins sau Cupcakes, briosele se pot face in zeci sau sute de feluri. Pot fi dulci sau sarate, simple, cu cacao, cu ciocolata, cu fructe, cu dovlecei, spanac, branza, sunca… aproape orice se poate pune intr-o briosa.

Ciudat este ca romanii au imprumutat numele din francezul „brioche”, dar briosele romanesti nu au nimic in legatura cu cele frantuzesti, acestea din urma fiind facute din aluat si nu din „blat” de prajitura cum sunt cele anglo-americane.

Briose cu ciocolata

Portii 12 briose
Timp pregatire 20 mins
Timp preparare 30 mins

Ustensile

  • 2 boluri de sticla
  • 1 Mixer
  • 1 Tava briose

Ingrediente

  • 200 g faina
  • 100 g zahar
  • 1 lingura cacao
  • 1/2 plic praf de copt
  • 200 ml lapte sau iaurt
  • 2 oua
  • sare
  • 4 linguri ulei
  • ciocolata neagra

Instructiuni

  • Se dau printr-o sita faina, cacao si praful de copt intr-un bol incapator si se amesteca cu zaharul
  • Se amesteca laptele cu oul si cu uleiul si se toarna in centrul ingredientelor uscate, in bol.
  • Se amesteca usor cu o lingura de lemn pana sa omogenizeaza.
  • Se ung 2 tavi de cate 6 briose cu unt. Cu o lingura se pune compozitia in forme.
  • Se rupe ciocolata neagra bucati mici si se pun in forme, peste compozitie.
  • Se dau la cuptor timp de 30-40 de minute, pana sunt coapte.
Tip preparat: Deserturi
Bucataria: American, Romana
Cuvint cheie: briose, Briose cu ciocolata, ciocolata

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Recipe Rating




Like
Close
Bucataria lui Tati © Copyright 2022. Toate drepturile rezervate
Close