Briose cu ciocolata

1K

Briose cu ciocolata – muffins, cupcakes, briose

Muffins sau Cupcakes, briosele se pot face in zeci sau sute de feluri. Pot fi dulci sau sarate, briose simple, cu cacao, briose cu ciocolata, cu fructe, cu dovlecei, spanac, branza, sunca… aproape orice se poate pune intr-o briosa.

Ciudat este ca romanii au imprumutat numele din francezul „brioche”, dar briosele romanesti nu au nimic in legatura cu cele frantuzesti, acestea din urma fiind facute din aluat si nu din „blat” de prajitura cum sunt cele anglo-americane.

Cum se prepara briose cu ciocolata

Ingredientele sunt clasice: faina, oua, lapte (sau iaurt), ulei, zahar, praf, la care se adauga, bineinteles, cacao si ciocolata. Ordinea de amestecare este clasica: se bat ouale bine cu zaharul, se adauga uleiul si apoi laptele sau iaurtul. Faina se combina cu praful de copt si apoi se amesteca cu partea lichida apoi se umplu formele de briose, se pune cate o bucatica de ciocolata in fiecare forma si se dau la cuptor.

Insa, puteti schimba pasii si sa urmati instructiunile de mai jos, Rezultatul este acelasi.

Asa ca, oricum le spuneti, Cupcake cu Ciocolata, Muffin cu Ciocolata sau Briose cu ciocolata, prajitura este aceeasi, ca mod de preparare, dar si la fel de gustoasa.

Sa trecem la treaba si sa vedem care sunt ustensilele, ingredientele si cantitatile si pasii detaliati pentru a prepara niste delicioase briose cu ciocolata.

Briose cu ciocolata

Portii 12 briose
Timp pregatire 20 minutes
Timp gatire 30 minutes

Echipament

  • 2 boluri de sticla
  • 1 Mixer
  • 1 Tava briose

Ingrediente

  • 200 g faina
  • 100 g zahar
  • 1 lingura cacao
  • 1/2 plic praf de copt
  • 200 ml lapte sau iaurt
  • 2 oua
  • sare
  • 4 linguri ulei
  • ciocolata neagra

Instructiuni

  • Se dau printr-o sita faina, cacao si praful de copt intr-un bol incapator si se amesteca cu zaharul
  • Se amesteca laptele cu oul si cu uleiul si se toarna in centrul ingredientelor uscate, in bol.
  • Se amesteca usor cu o lingura de lemn pana sa omogenizeaza.
  • Se ung 2 tavi de cate 6 briose cu unt. Cu o lingura se pune compozitia in forme.
  • Se rupe ciocolata neagra bucati mici si se pun in forme, peste compozitie.
  • Se dau la cuptor timp de 30-40 de minute, pana sunt coapte.
Meniu: Deserturi
Bucataria: Americana, Romana
Cuvant cheie: briose, Briose cu ciocolata, ciocolata

 

Va doresc spor la gatit si sa aveti pofta buna!

Pentru alte retete deserturi vizitati sectiunea de aici.

Vizitati canalul meu de youtube pentru retete video.

Daca vrei sa afli cand public retete noi, introdu adresa de email in campul de mai jos si apasa "Abonare".

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Aprecieri




Like 2
Close
Bucataria lui Tati © Copyright 2024. Toate drepturile rezervate
Close