Briose cu ciocolata
Muffins sau Cupcakes, briosele se pot face in zeci sau sute de feluri. Pot fi dulci sau sarate, briose simple, cu cacao, briose cu ciocolata, cu fructe, cu dovlecei, spanac, branza, sunca… aproape orice se poate pune intr-o briosa.
Ciudat este ca romanii au imprumutat numele din francezul „brioche”, dar briosele romanesti nu au nimic in legatura cu cele frantuzesti, acestea din urma fiind facute din aluat si nu din „blat” de prajitura cum sunt cele anglo-americane.
Ingredientele sunt clasice: faina, oua, lapte (sau iaurt), ulei, zahar, praf, la care se adauga, bineinteles, cacao si ciocolata.
Asa ca, oricum le spuneti, Cupcake cu Ciocolata, Muffin cu Ciocolata sau Briose cu ciocolata, prajitura este aceeasi, ca mod de preparare, dar si la fel de gustoasa.
Sa ne apucam de treaba:

Briose cu ciocolata
Echipament
- 2 boluri de sticla
- 1 Mixer
- 1 Tava briose
Ingrediente
- 200 g faina
- 100 g zahar
- 1 lingura cacao
- 1/2 plic praf de copt
- 200 ml lapte sau iaurt
- 2 oua
- sare
- 4 linguri ulei
- ciocolata neagra
Instructiuni
- Se dau printr-o sita faina, cacao si praful de copt intr-un bol incapator si se amesteca cu zaharul
- Se amesteca laptele cu oul si cu uleiul si se toarna in centrul ingredientelor uscate, in bol.
- Se amesteca usor cu o lingura de lemn pana sa omogenizeaza.
- Se ung 2 tavi de cate 6 briose cu unt. Cu o lingura se pune compozitia in forme.
- Se rupe ciocolata neagra bucati mici si se pun in forme, peste compozitie.
- Se dau la cuptor timp de 30-40 de minute, pana sunt coapte.
Pentru alte retete de briose vizitati sectiunea de aici