Va propun un meniu usor de pranz, cu biban de mare si bulgur cu legume.Toate ingredientele se prepara foarte usor, cu foarte putin ulei si grasimi.
Biban de mare si bulgur cu legume poate fi un meniu savuros pentru o masa de weekend (si nu numai).
Biban de mare si bulgur cu legume
Echipament
- 1 cutit filetat
- 1 tigaie neaderenta
- 1 bol de sticla
- 1 cutit legume
- 1 tigaie adanca / wok
- boluri
Ingrediente
- 4 buc biban de mare
- sare
- piper
- ulei
- 200 g bulgur
- 500 ml supa de legume
- 2 morcovi
- 2 ardei
- 100 g broccoli
- 100 g porumb dulce, conserva
- 100 g fasole verde
- 100 g mazare
Instructiuni
- Spalati pestele si curatati-l de solzi.
- Filetati pestele, scotand sira sipinarii. Dati cu sare si putin piper pe toate partile.
- Dati drumul la aragaz la foc potrivit si puneti grill-ul la incins (eu folosesc de obicei o tigaie de clatite, joasa). Puneti putin ulei de masline si asezati fileurile de peste, cu pielea in jos. Dupa cateva minute intoarceti pe partea cealalta. Repetati pasii pana cand se prajesc toate fileurile.
- Puneti supa de pui sau de legume intr-o oala incapatoare, pe foc. Spalati bine bulgur-ul si adaugati-l in oala. Lasati la foc mic, cu capacul pus, sa se prepare. Daca e nevoie mai adaugati apa. Verificati din cand in cand daca este fiert (aveti grija sa nu il fierbeti prea mult, altfel devine prea moale). La final puneti mirodeniile (sare, piper, curcuma, curry, paprica) si mai lasati 2-3 minute.
- Cat timp fierbe bulgurul spalati legumele, curatati-le si taiati-le bucatele. Puneti un wok pe aragaz, la foc mare. Adugati 2-3 linguri de ulei de masline. Puneti legumele pe rand: intai cele mai tari (morcov, ardei), prajiti-le 1-2 minute si apoi adaugati treptat cele mai moi (fasole, mazare, broccoli, porubul etc).
- Cand sunt gata atat bulgurul cat si legumele mutati-le in wok si amestecati-le. Mai preparati 1-2 minute si, daca e prea uscat, mai adaugati niste apa sau supa.