Reteta aceasta de biban de mare cu sare la cuptor am tot vrut sa o fac de mult timp. La inceput am fost putin reticent, tinand cont de cantitatea imensa de sare care se foloseste insa am mancat odata la un restaurant o dorada de mare preparata astfel si a fost delicioasa.
Se poate face cam cu orice fel de peste, de preferat este insa cel de mare (biban, dorada, somon).
Biban de mare in sare la cuptor
Echipament
- 1 tocator
- 1 cutit peste
- 1 tava cuptor
Ingrediente
- 2 biban de mare, mari
- 3 kg sare
- 1 lingura ulei de masline
- coriandru
Instructiuni
- Spalati bine pestele. Nu e nevoie sa dati solzii la o parte. Curatati interiorul si branhiile.
- Incingeti cuptorul la 200 grade.
- Intr-o tava incapatoare de inox puneti aproape jumatate din sare, intinzand uniform un strat de aproximativ 1 centimetru.
- Cu o pensula de bucatarie ungeti pestele pe toate partile si la interior cu uleiul de masline. Presarati in interior putin coriandru.
- Asezati pestele peste sarea din tava si apoi acoperiti-l cu restul de sare.
- Dati la cuptor timp de 30 de minute.
- Cand este gata scoateti tava si lasati putin sa se raceasca. Dati sarea la o parte si scoateti pestele pe un platou. Inlaturati pielea si oasele si puneti carnea intr-o farfurie.
- Serviti cu garnitura de cartofi cu usturoi cu rozmarin sau ciuperci cu usturoi.