Biban de mare in sare la cuptor

140

Reteta aceasta de biban de mare cu sare la cuptor am tot vrut sa o fac de mult timp. La inceput am fost putin reticent, tinand cont de cantitatea imensa de sare care se foloseste insa am mancat odata la un restaurant o dorada de mare preparata astfel  si a fost delicioasa.

Se poate face cam cu orice fel de peste, de preferat este insa cel de mare (biban, dorada, somon).

Biban de mare in sare la cuptor

Portii 4 persoane
Timp pregatire 10 minute
Timp coacere 40 minute

Ustensile

  • 1 tocator
  • 1 cutit peste
  • 1 tava cuptor

Ingrediente

  • 2 biban de mare, mari
  • 3 kg sare
  • 1 lingura ulei de masline
  • coriandru

Instructiuni

  • Spalati bine pestele. Nu e nevoie sa dati solzii la o parte. Curatati interiorul si branhiile.
    biban de mare in sare 1
  • Incingeti cuptorul la 200 grade.
  • Intr-o tava incapatoare de inox puneti aproape jumatate din sare, intinzand uniform un strat de aproximativ 1 centimetru.
    biban de mare in sare
  • Cu o pensula de bucatarie ungeti pestele pe toate partile si la interior cu uleiul de masline. Presarati in interior putin coriandru.
  • Asezati pestele peste sarea din tava si apoi acoperiti-l cu restul de sare.
    biban de mare in sare
  • Dati la cuptor timp de 30 de minute.
  • Cand este gata scoateti tava si lasati putin sa se raceasca. Dati sarea la o parte si scoateti pestele pe un platou. Inlaturati pielea si oasele si puneti carnea intr-o farfurie.
    biban de mare in sare
  • Serviti cu garnitura de cartofi cu usturoi cu rozmarin sau ciuperci cu usturoi.
Curs: Carne, Peste
Bucataria: Franceza, Greceasca, Romana
Cuvant cheie: biban de mare, biban de mare in sare, Biban de mare in sare la cuptor, biban de mare la cuptor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Recipe Rating




Like
Close
Bucataria lui Tati © Copyright 2022. Toate drepturile rezervate
Close