Banana bread
Banana bread este o prajitura clasica americana, foarte asemanatoare cu checul traditional.
Reteta originala a aparut prin anii 1930 in SUA, ca urmare a marii crize din acei ani (spun specialistii), cand gospodinele au inceput sa nu mai arunce bananele foarte coapte si le-au folosit in mancare. Ziua Nationala Banana Bread este sarbatorita pe 23 februarie. In Filipine se numeste prajitura cu banana.
Ingredientele pe care le-am folosit in aceasta reteta sunt: banane foarte coapte, faina, lapte, unt, scortisoara, miere, praf de copt, oua si sare. In alte retete veti gasi sirop de artar in loc de miere, ulei de cocos sau de masline in loc de unt.
Modul de preparare este simplu si toata procedura dureaza 15 minute. Urmeaza coacerea la cuptor la 170 grade (mediu spre mic) timp de 50-60 minute.
Pasi de preparare banana bread
Untul se topeste si se amesteca cu mierea, cu ajutorul unui tel. Se adauga apoi ouale, bananele curatate si zdrobite cu furculita si laptele si se amesteca bine, pana se omogenizeaza.
Urmeaza praful de copt, sarea si scortisoara, care se inglobeaza si ele in compozitie. Ultimul pas este adaugarea fainii care se amesteca cu celelalte pana cand nu mai raman cocoloase.
Se unge o tava (sau doua, in functie de cantitatea preparata) cu unt si se adauga crema de banane.
Se coace la cuptor timp de 50-60 de minute la 170grade pana cand preparatul este copt. Pentru a verifica introduceti o scobitoare in prajitura si daca, atunci cand o scoateti, nu ramane coca pe ea ci iese curata, prajitura este coapta.
Sa trecem la pasii detaliati
Banana bread
Echipament
- 1 tel de bucatarie
- 2 tavi de chec / paine medii
- 1 bol de sticla sau inox, incapator
- 1 cana de masurat
- 1 Cantar de bucatarie
Ingrediente
- 200 g miere de albine
- 120 ml lapte
- 400 g faina
- 4 banane foarte coapte sau 400g
- 4 oua
- 1 praf de copt
- 100 g unt
- sare
- esenta de vanilie
- scortisoara
Instructiuni
- Topiti untul si adaugati-l in bol. Amestecati-l bine cu mierea, pana se omogenizeaza.
- Spargeti ouale si adaugati-le si pe ele in bol. Amestecati bine pana cand se incorporeaza.
- Curatati bananele si zdrobiti-le cu o furculita sau telul. Adaugati-le in bol si amestecati.
- Adaugati laptele (rece) in compozitie.
- Amestecati faina cu sarea si praful de copt si adaugati-le si pe ele in bol
- Amestecati foarte bine, sa nu ramana bucati mari de banana sau cocoloase de faina.
- Ungeti 2 tavi de chec/paine medii cu unt si turnati in fiecare din ele cate jumatate din compozitie
- Dati la cuptor 50-60 de minute la 170 grade sau pana cand prajitura s-a copt dar nu s-a ars.
- Scoateti de la cuptor, lasati putin sa se raceasca, mutati pe o tava sau un tocator de lemn.
- Taiati felii si serviti
Va doresc spor la gatit si sa aveti pofta buna!
Pentru alte retete de deserturi vizitati sectiunea de aici.
Vizitati canalul meu de youtube pentru retete video.