Aripioare de pui la cuptor, cu sos barbecue

21

Aripioare de pui. Desi nu sunt la fel de apreciate precum pieptul, pot fi o varianta excelenta pentru o masa de pranz sau o gustare de dupa-amiaza. Iar atunci cand sunt facute la cuptor si insotite de un sos barbecue si o bere rece, sunt un deliciu.

Reteta de mai jos este picanta dar puteti elimina ingredientele iuti daca nu va impacati cu picanteriile

Aripioare de pui la cuptor, cu sos barbecue

Timp preparare 10 hrs
Timp coacere 2 hrs

Unelte

  • 1 bol de sticla mare
  • 1 tava de copt

Ingrediente

  • 1 kg aripioare de pui
  • 1 lingurita boia dulce
  • 1 lingura ghimbir macinat
  • 1 lingurita piper
  • 1 lingurita turmeric
  • 1 lingura garam masala
  • 1 lingurita usturoi macinat
  • 1 lingura zahar brun
  • 3 linguri ketchup
  • 100 ml bere
  • sare

Instructiuni

  • Se spala aripioarele si se indeparteaza eventualele resturi de pene.
  • Se combina toate ingredientele de marinat intr-un bol mare, dupa care se adauga aripioarele si se amesteca bine.
  • Se acopera bolul cu folie alimentara si se da la rece timp de 2 ore.
  • Dupa 2 ore se scoate bolul cu aripioarele din frigider. Se incinge cuptorul la 200 grade.
  • Se pune foaie de copt intr-o tava si se aranjeaza frumos aripioarele. Se pune tava in cuptor.
  • Lasati la copt timp de 60 de minute (sau mai mult, dupa gust).
  • Puneti aripioarele coapte intr-o farfurie incapatoare si serviti cu sos barbecue si o bere rece.
Tip reteta: Peste
Bucataria: American, Romana
Cuvant cheie: aripioare de pui, Aripioare de pui la cuptor, cu sos barbecue, sos barbecue

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Recipe Rating




Like
Close
Bucataria lui Tati © Copyright 2022. Toate drepturile rezervate
Close