Aripioare de pui la cuptor, cu sos barbecue
Desi nu sunt la fel de apreciate precum pieptul, pot fi o varianta excelenta pentru o masa de pranz sau o gustare de dupa-amiaza. Iar atunci cand sunt facute la cuptor si insotite de un sos barbecue si o bere rece, sunt un deliciu.
Reteta de mai jos este picanta dar puteti elimina ingredientele iuti daca nu va impacati cu picanteriile. La americani se numeste „Buffalo wing„, „hot wing” „chicken wing”, iar aripioarele se gatesc mai intai prajite, dupa care se dau intr-un sos picat. Denumirea „Buffalo” provine din localitatea unde a fost facuta reteta (Buffalo, New York), si nu de la bizonul american.


Aripioare de pui la cuptor, cu sos barbecue
Equipment
- 1 bol de sticla mare
- 1 tava de copt
Ingredients
- 1 kg aripioare de pui
- 1 lingurita boia dulce
- 1 lingura ghimbir macinat
- 1 lingurita piper
- 1 lingurita turmeric
- 1 lingura garam masala
- 1 lingurita usturoi macinat
- 1 lingura zahar brun
- 3 linguri ketchup
- 100 ml bere
- sare
Instructions
- Se spala aripioarele si se indeparteaza eventualele resturi de pene.
- Se combina toate ingredientele de marinat intr-un bol mare, dupa care se adauga aripioarele si se amesteca bine.
- Se acopera bolul cu folie alimentara si se da la rece timp de 2 ore.
- Dupa 2 ore se scoate bolul cu aripioarele din frigider. Se incinge cuptorul la 200 grade.
- Se pune foaie de copt intr-o tava si se aranjeaza frumos aripioarele. Se pune tava in cuptor.
- Lasati la copt timp de 60 de minute (sau mai mult, dupa gust).
- Puneti aripioarele coapte intr-o farfurie incapatoare si serviti cu sos barbecue si o bere rece.