Ardei marinati – conserve pentru iarna

362

Ardei marinati – un alt mod de a conserva ardeii pentru iarna.

Marinati cu rosii, otet si zahar, ardeii au alta savoare fata de clasicii gogosari in otet sau in saramura si pot tine usor locul unei salate la mancarurile pe baza de carne.

Pentru alte retete din categoria Conserve vizitati sectiunea de aici.

Ardei marinati

Portii 10 borcane

Echipament

  • 1 Cutit bucatar
  • 1 tocator
  • 1 oala mare
  • borcane

Ingrediente

  • 5 kg ardei (gogosar, capia)
  • 250 ml otet din vin (9 grade)
  • 250 g zahar
  • 250 ml ulei de floarea soarelui
  • 600 g pasta de rosii
  • sare
  • piper
  • dafin

Instructiuni

  • Se spala bine ardeii. Scoateti semintele si inlaturati nervurile. Taiati-i bucati de 3-4 cm.
  • Puneti o oala mare pe aragaz (sau un ceaun pe foc).
  • Adaugati otetul, uleiul si sosul de rosii, iar apoi sarea si zaharul si amestecati pana cand se dizolva. Puneti cateva boabe de piper si cateva frunze de dafin.
  • Adaugati si ardeii. Fierbeti la foc potrivit pana cand uleiul se ridica la suprafata.
  • Puneti in borcane (ar trebui sa va ajunga 10 borcate de 400ml) si dati la sterilizat.
Meniu: Conserve
Bucataria: Romana
Cuvant cheie: ardei conserva, ardei marinati, ardei pentru iarna

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Aprecieri




Like
Close
Bucataria lui Tati © Copyright 2022. Toate drepturile rezervate
Close