Ardei marinati – un alt mod de a conserva ardeii pentru iarna.
Marinati cu rosii, otet si zahar, ardeii au alta savoare fata de clasicii gogosari in otet sau in saramura si pot tine usor locul unei salate la mancarurile pe baza de carne.
Pentru alte retete din categoria Conserve vizitati sectiunea de aici.

Ardei marinati
Echipament
- 1 Cutit bucatar
- 1 tocator
- 1 oala mare
- borcane
Ingrediente
- 5 kg ardei (gogosar, capia)
- 250 ml otet din vin (9 grade)
- 250 g zahar
- 250 ml ulei de floarea soarelui
- 600 g pasta de rosii
- sare
- piper
- dafin
Instructiuni
- Se spala bine ardeii. Scoateti semintele si inlaturati nervurile. Taiati-i bucati de 3-4 cm.
- Puneti o oala mare pe aragaz (sau un ceaun pe foc).
- Adaugati otetul, uleiul si sosul de rosii, iar apoi sarea si zaharul si amestecati pana cand se dizolva. Puneti cateva boabe de piper si cateva frunze de dafin.
- Adaugati si ardeii. Fierbeti la foc potrivit pana cand uleiul se ridica la suprafata.
- Puneti in borcane (ar trebui sa va ajunga 10 borcate de 400ml) si dati la sterilizat.