Este practic aceeasi reteta cu Gogosari in otet. O sa reproduc practic aceiasi pasi si in aceasta ret


Ardei iuti in otet
Equipment
- 1 oala mare
- 1 tava cuptor
Ingredients
- 5 kg ardei iuti
- otet
- apa
- piper
- sare
- zahar
- foi de dafin
Instructions
- Se spala bine ardeii.
- Spalati borcane mici (de 400g) si lasati-l e sa se scurga de apa.
- Procedati ca la reteta de Gogosari in otet si puneti in fiecare borcan otet cam de 1-2 degete inaltime. Adaugati cateva boabe de piper si de mustar, o lingurita (!) rasa de sare si 2 lingurite rase de zahar.
- Asezati ardeii "in picioare" in borcane si apoi adaugati apa pana se umplu borcanele.
- Mai puneti niste boabe de piper si de mustar si o foaie de dafin.
- Strangeti bine capacele si puneti borcanele in tava la cuptor. Adaugati apa in tava si fierbeti 30 de minute.
- Opriti cuptorul si lasati sa se raceasca cateva ore. Verificati daca capacele "s-au tras". Cele care nu sunt "trase" (vidate) se scot, se schimba capacul si se pun iar la bain-marie.
eta, pentru a va fi mai usor sa o cititi.