Aperitiv cu dovlecei
Este un aperitiv cu dovlecei (sau briose cu dovlecei) sarat care contine si branza dar pe care noi il facem si servim sub forma de briose. Se prepara destul de repede si merge foarte bine cu o bere rece sau un pahar de vin. Poate fi o alternativa buna la quiche-uri sau alte placinte.
Cantitatile de mai jos sunt pentru 12 briose marime standard. Daca doriti sa faceti mai multe, dublati cantitatile.
Cum se prepara
Dati branza si dovleceii pe razatoare, bateti ouale cu mustar si ulei, amestecati-le cu dovlecelul, branza si ovazul, puneti faina si mirodeniile si apoi amestecati totul. Puneti in forme, dati la cuptor, lasati sa se coaca si… voila! ati obtinut up aperitiv sarat delicios.


Aperitiv cu dovlecei
Equipment
- 1 bol de sticla
- 1 Mixer
- 1 spatula
- 1 tava 12 briose
- 1 Razatoare
- 1 curatator legume
- 1 cutit legume
- 1 lingura
Ingredients
- 150 g faina alba
- 75 g fulgi de ovaz
- 150 g branza telemea
- 200 g dovlecei
- 130 ml iaurt sau lapte
- 5 linguri ulei
- 1 ou
- 1 lingurita mustar
- 1 plic praf de copt
- sare
- marar
- masline
- gogosari marinati
Instructions
- Incingeti cuptorul la 180 grade
- Spalati dovleceii si dati-i pe razatoarea mare. Puneti-i intr-o strecuratoare si presati-i, ca sa iasa zeama din ei.
- Dati branza pe aceeasi razatoare
- Spargeti ouale si mixati-le cu mixerul.
- Adaugati mustarul si uleiul si mixati in continuare, pana se obtine o crema.
- Adaugati iaurtul (sau laptele) si amestecati cu o spatula, incet, pana se omogenizeaza. Nu mai folositi mixerul.
- Puneti si dovlecelul ras, branza si mararul si amestecati. Adaugati si fulgii de ovaz.
- Intr-un bol separat amestecati faina cu praful de copt si putina sare si piper macinat.
- Adaugati incet faina in bolul cu branza si dovecei si amestecati pana obtineti o crema.
- Cu o lingura puneti compozitie in formele de briose, distribuind egal in fiecare.
- Dati la cuptor timp de 30-40 minute, pana se coc si rumenesc frumos deasupra. Incercati cu o scobitoare sa vedeti daca compozitia e coapta.
- Scoateti de la cuptor, scoateti briosele din forme si lasati-le sa se raceasca pe o tava sau un tocator de lemn.
Va doresc spor la gatit si sa aveti pofta buna!
Pentru alte retete de aperitive vizitati sectiunea de aici.
Vizitati canalul meu de youtube pentru retete video.