Este un aperitiv cu dovlecei sarat, pe baza de dovlecei si branza, dar pe care noi il facem si servim sub forma de briose. Se prepara repede si merge foarte bine cu o bere rece sau un pahar de vin. Poate fi o alternativa buna la quiche-uri sau alte placinte.
Cantitatile de mai jos sunt pentru 12 briose marime standard. Daca doriti sa faceti mai multe, dublati cantitatile.

Aperitiv cu dovlecei
Echipament
- 1 bol de sticla
- 1 Mixer
- 1 spatula
- 1 tava 12 briose
- 1 Razatoare
- 1 curatator legume
- 1 cutit legume
- 1 lingura
Ingrediente
- 150 g faina albal
- 75 g fulgi de ovaz
- 150 g branza telemea
- 200 g dovlecei
- 130 ml iaurt sau lapte
- 5 linguri ulei
- 1 ou
- 1 lingurita mustar
- 1 plic praf de copt
- sare
- marar
- masline
- gogosari marinati
Instructiuni
- Se curata dovleceii de coaja si se dau pe razatoare impreuna cu branza.
- Se pun apoi intr-un vas incapator impreuna cu oul, uleiul, mustarul si iaurtul si se amesteca.
- Se amesteca faina cu praful de copt si cu ovazul. Se adauga in vasul principal si se amesteca cu celelalte ingrediente.
- Se ung tavile de briose cu unt si cu o lingura se umplu pana la jumatate cu umplutura din vas. Daca aveti forme de silicon pentru briose, dati-le pe acestea cu unt, nu tava.
- Se orneaza cu masline si ardei, taiati feliute sau rondele.
- Se dau la cuptor timp de 30-35 de minute. Verificati daca sunt facute, daca nu le mai lasati 5 minute.