Aperitiv cu dovlecei

260

Este un aperitiv cu dovlecei sarat, pe baza de dovlecei si branza, dar pe care noi il facem si servim sub forma de briose. Se prepara repede si merge foarte bine cu o bere rece sau un pahar de vin. Poate fi o alternativa buna la quiche-uri sau alte placinte.

Cantitatile de mai jos sunt pentru 12 briose marime standard. Daca doriti sa faceti mai multe, dublati cantitatile.

Aperitiv cu dovlecei

Portii 12 briose
Timp pregatire 20 minute
Timp coacere 40 minute

Ustensile

  • 1 bol de sticla
  • 1 Mixer
  • 1 spatula
  • 1 tava 12 briose
  • 1 Razatoare
  • 1 curatator legume
  • 1 cutit legume
  • 1 lingura

Ingrediente

  • 150 g faina albal
  • 75 g fulgi de ovaz
  • 150 g branza telemea
  • 200 g dovlecei
  • 130 ml iaurt sau lapte
  • 5 linguri ulei
  • 1 ou
  • 1 lingurita mustar
  • 1 plic praf de copt
  • sare
  • marar
  • masline
  • gogosari marinati

Instructiuni

  • Se curata dovleceii de coaja si se dau pe razatoare impreuna cu branza.
  • Se pun apoi intr-un vas incapator impreuna cu oul, uleiul, mustarul si iaurtul si se amesteca.
  • Se amesteca faina cu praful de copt si cu ovazul. Se adauga in vasul principal si se amesteca cu celelalte ingrediente.
  • Se ung tavile de briose cu unt si cu o lingura se umplu pana la jumatate cu umplutura din vas. Daca aveti forme de silicon pentru briose, dati-le pe acestea cu unt, nu tava.
    aperitiv cu dovlecei
  • Se orneaza cu masline si ardei, taiati feliute sau rondele.
    briose cu dovlecei
  • Se dau la cuptor timp de 30-35 de minute. Verificati daca sunt facute, daca nu le mai lasati 5 minute.
Curs: Aperitive
Bucataria: Romana
Cuvant cheie: Aperitiv cu dovlecei, briose cu dovlecei

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Recipe Rating




Like
Close
Bucataria lui Tati © Copyright 2022. Toate drepturile rezervate
Close