Aperitiv cu dovlecei

1.3K

Aperitiv cu dovlecei

Este un aperitiv cu dovlecei (sau briose cu dovlecei) sarat care contine si branza dar pe care noi il facem si servim sub forma de briose. Se prepara destul de repede si merge foarte bine cu o bere rece sau un pahar de vin. Poate fi o alternativa buna la quiche-uri sau alte placinte.

Cantitatile de mai jos sunt pentru 12 briose marime standard. Daca doriti sa faceti mai multe, dublati cantitatile.

briose cu dovlecei)

Cum se prepara

Dati branza si dovleceii pe razatoare, bateti ouale cu mustar si ulei, amestecati-le cu dovlecelul, branza si ovazul, puneti faina si mirodeniile si apoi amestecati totul. Puneti in forme, dati la cuptor, lasati sa se coaca si… voila! ati obtinut up aperitiv sarat delicios.

Aperitiv cu dovlecei

Un altfel de aperitiv gustos
Servings 12 briose
Timp pregatire 20 minutes
Timp gatire 50 minutes
Timp total 1 hour 10 minutes

Equipment

  • 1 bol de sticla
  • 1 Mixer
  • 1 spatula
  • 1 tava 12 briose
  • 1 Razatoare
  • 1 curatator legume
  • 1 cutit legume
  • 1 lingura

Ingredients

  • 150 g faina alba
  • 75 g fulgi de ovaz
  • 150 g branza telemea
  • 200 g dovlecei
  • 130 ml iaurt sau lapte
  • 5 linguri ulei
  • 1 ou
  • 1 lingurita mustar
  • 1 plic praf de copt
  • sare
  • marar
  • masline
  • gogosari marinati

Instructions

  • Incingeti cuptorul la 180 grade
  • Spalati dovleceii si dati-i pe razatoarea mare. Puneti-i intr-o strecuratoare si presati-i, ca sa iasa zeama din ei.
  • Dati branza pe aceeasi razatoare
  • Spargeti ouale si mixati-le cu mixerul.
  • Adaugati mustarul si uleiul si mixati in continuare, pana se obtine o crema.
  • Adaugati iaurtul (sau laptele) si amestecati cu o spatula, incet, pana se omogenizeaza. Nu mai folositi mixerul.
  • Puneti si dovlecelul ras, branza si mararul si amestecati. Adaugati si fulgii de ovaz.
  • Intr-un bol separat amestecati faina cu praful de copt si putina sare si piper macinat.
  • Adaugati incet faina in bolul cu branza si dovecei si amestecati pana obtineti o crema.
  • Cu o lingura puneti compozitie in formele de briose, distribuind egal in fiecare.
  • Dati la cuptor timp de 30-40 minute, pana se coc si rumenesc frumos deasupra. Incercati cu o scobitoare sa vedeti daca compozitia e coapta.
  • Scoateti de la cuptor, scoateti briosele din forme si lasati-le sa se raceasca pe o tava sau un tocator de lemn.
Meniu: Aperitive
Bucataria: Romana
Cuvant cheie: Aperitiv cu dovlecei, briose cu dovlecei

Va doresc spor la gatit si sa aveti pofta buna!

Pentru alte retete de aperitive vizitati sectiunea de aici.

Vizitati canalul meu de youtube pentru retete video.

Daca vrei sa afli cand public retete noi, introdu adresa de email in campul de mai jos si apasa "Abonare".

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Aprecieri




Like 0
Close
Bucataria lui Tati © Copyright 2024. Toate drepturile rezervate
Close